2020-09-14 07:57:46• hírek • MTI

Monica Anisie: Én nem beszélnék kudarcról, inkább azt mondanám, hogy nehéz helyzetben vagyunk

Nehéz helyzetben vagyunk, amelyben bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy megbetegedés, járványügyi körülmény - jelentette ki vasárnap Monica Anisie tanügyminiszter, nyomatékosítva, nem arról van szó, hogy a tanévkezdés körüli helyzet kezelése kudarcba fulladt, hanem arról, hogy a dolgok egyik napról a másikra változhatnak.

'Én nem beszélnék kudarcról - inkább azt mondanám, hogy nehéz helyzetben vagyunk, olyan helyzetben, amelyben bármelyik pillanatban, akár holnap, bekövetkezhet egy megbetegedés, járványügyi körülmény. Ha az iskola értesül egy megbetegedésről, azonnal tájékoztatnia kell a közegészségügyi igazgatóságot, amely elvégzi a járványügyi megfigyelést, és ezt követően el kell dönteni, hogyan, milyen forgatókönyv szerint működhet az intézmény' - fejtette ki Anisie a tanévkezdésről szóló sajtótájékoztatóján.


A miniszter felhívást intézett a sajtóhoz, hogy intse nyugalomra az embereket, mivel most nyugodtságra és együttműködésre van szükség.


'Csak elszigetelt esetek vannak. Csak bizonyos iskolák kerültek ma be a piros zónába, a többi esetében megmaradt az eredeti forgatókönyv' - nyomatékosította még a miniszter, hozzátéve, hogy az illető oktatási intézmények maguk kérték ezt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: